Een hoge ranking in de normale resultaten van Google wordt verkregen met behulp van zoekmachineoptimalisatie. We zullen u kort uitleggen welke onderdelen hierin meespelen.

Zoekmachine robots

Zoekmachines werken met zoekrobots (spiders) die de code van uw website scannen. Om een site te kunnen indexeren heeft een zoekrobot toegang nodig tot de verschillende onderdelen van de site en maakt hierbij gebruik van de beschikbare koppelingen. De opzet van de navigatie van uw site is daarom niet alleen essentieel voor de bezoekers van uw site maar ook voor het verkrijgen van een goede score in zoekmachines.

Populariteit van de website

De populariteit van een website wordt bepaald op basis van het aantal externe links van sites naar uw website. Voor de linkpopulariteit kijkt een zoekmachine niet alleen naar het aantal links maar kent ook een zwaarte toe aan deze links. Sites die voor de zoekbewerking als relevant worden aangemerkt hebben een hogere pagerank en wegen zwaarder.

Doorklikpopulariteit

De doorklikpopulariteit wordt bepaald door het gedrag van de bezoekers op uw site. Het design van uw site en de inhoud zijn erg belangrijk.

Neem de tijd

Het is belangrijk om aan te merken dat de natuurlijke zoekoptimalisatie een proces is dat tijd kost. In de regel kan er weken of zelfs maanden over heen gaan voordat inspanningen tot resultaat leiden.

Contact opnemen

We helpen je graag! Neem contact op via het Contactformulier of via LinkedIn: